Intressant argument för Guds existens

Alla våra behov kan på något sätt tillfredställas. De finns inte där utan en anledning. Om du är hungrig finns det mat. Om du är törstig finns det vatten. Om du är kåt finns det Slitz. Därför borde det även finnas en Gud som kan fylla vårt andliga behov. En Gud som har programmerat oss att söka efter honom.

Så resonerar en katolsk präst som samtalar med en fysiker om livets stora frågor i ett sjukt intressant avsnitt av radioprogrammet Teologiska rummet. Lyssna på programmet här!

Programledaren Peter Sandbergs röst är som en sträv smekning, så även om du inte är den spirituella typen så har du ingen som helst anledning att inte lyssna.



Gör sig bättre i radio än på bild

 

 



Kommentarer
Postat av: Degen

C.S. Lewis har skrivit ganska mycket om det argumentet, ganska intressant.

2010-08-17 @ 06:04:14
Postat av: Jocke

Jag tycker att det är skenlogik så det skriker om det. Intuitivt: Att det finns ett behov garanterar inte att det finns ett sätt att fylla det. Att du har hemlängtan bevisar inte att du har ett hem. Att du längtar efter sann kärlek bevisar inte att du kan hitta den. Jag tycker snarare att det är ganska barnsligt att tro att all ens längtan kan besvaras av världen.

Dessutom finns massor av kongnitionsvetenskap som visar att det religiösa sökandet har fyllt en jätteviktig överlevnadsfunktion. Samma drift som gör att vi planerar inför framtiden, letar efter sunda ideal, kunskap etc, gör i sin utvecklade form att vi letar efter Gud. Det är ett ouppnåeligt behov, så jag ser gudstro som en form av sunt självbedrägeri.

2010-11-23 @ 00:20:17
Postat av: emma

http://www.ne.se/bertolt-bert-brecht



läskigt lika ju!

2010-12-29 @ 20:48:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0